Neden Amerikada Üniversite Eğitimi

Eğitimi hayatınıza Amerikada Üniversite ile devam etmek kariyeriniz için büyük bir yatırım ve yurtdışı üniversite programı için kesinlikle dikkate almanız gereken bir seçenektir.

Amerikada Üniversite Sisteminin Farklılığı

Amerikada Üniversite farklı sistemi olduğu için ülkemizdeki gibi değildir. Amerika’da lisans eğitimi almak için iki yol vardır. Bunlardan birincisi dört yıllık lisans düzeyinde bir üniversiteye başvuru yapmak. İkincisi ise iki yıllık bir yüksek okula kayıt yaptırmak ve ikinci yılın sonunda 3. ve 4. yıllar için istediğiniz bir üniversiteye devam ederek lisan eğitiminizi tamamlamak. Her iki koşulda da 4 yıllık bir üniversiteden mezun olup lisans diploması alırsınız. 2 yıllık yüksek okullar Amerika’da yüksek öğrenim için en çok tercih edilen okulların başında gelmektedir. Community College için genelde kabul alınması ve kayıt olunması, 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren üniversitelerden kabul alınması ve kayıt olunması ile kıyaslandığunda daha kolay ve zahmetsizdir. Ayrıca TOEFL sınavı dereceniz ve SAT sınavı dereceniz olmadan da yani bu sınavlara girmeden de Amerikada Üniversite eğitimine kabul edilir ve eğitime başlarsınız. İki yıllık yüksek okulların bir diğer avantajı da 4 yıllık Amerika üniversiteleri ile kıyasla göre daha ekonomik ve ucuz olmasıdır. İlk iki yılınızı bu okullarda geçirerek eğitim masraflarınızı azaltırsınız ve sosyal aktivitelerinize daha çok bütçe ayırabilirsiniz. 2 yıllık yüksek okullardan mezun olan öğrenciler sene kaybı yaşamadan, Amerika’daki 4 yıllık üniversitelere doğrudan kabul edilirler ve yurtdışı eğitim programlarına hiçbir sıkıntı yaşamadan devam ederler. 2 yıllık Yüksek Okul ve 4 yıllık Üniversite bitirdikleri için 2 diploma olarak mezun olurlar. Bu sayede CV’lerinde diğer adaylardan bir adım önde olurlar.

4 yıllık üniversitede eğitim görmek istiyorsanız TOEFL ve SAT sınavlarına girmeniz gerekmektedir. Bu sınavlardaki puanınız ve lisedeki not ortalamanız başvurduğunuz Amerikan üniversiteleri için kabulünüz için oldukça önemlidir.

Amerikada Üniversite Eğitiminin Maliyeti

3000’den fazla üniversitenin bulunduğu ABD’de, üniversitelerin yıllık ücretleri de kendi aralarında farklılık göstermektedir. Ortalama Amerika üniversitelerinde eğitim görmenin yıllık ortalama fiyatı 15.000-20.000 Amerikan doları arasında değişir. Yüksek okul fiyatları ise 5.000 – 15.000 Amerikan doları arasında değişmektedir. Amerika’da bir yıllık barınma ve sosyal harcamalarınızla birlikte bir yıl yurtdışı eğitim almanın maliyeti ortalama 25.000 Amerikan Doları civarındadır. Amerika’da öğrencilere sadece kampüs alanı içerisinde çalışma izni verilmektedir. Öğrencilerin Üniversite kampus alanları dışarısında çalışmalarına hükümet tarafından izin verilmemektedir.

Ne zaman Başvurmalısınız?

Amerika’da üniversite eğitiminize 4 lisans düzeyinde bir üniversiteden başlamak istiyorsanız, başvurunuzu bir yıl öncesinden lise son sınıfın ilk dönemlerinde başlatmanız gerekir.Çünkü gerekli sınavlara girmek için yeterli zamanı ayırmak zorundasınız. Yüksek Okullara ise başvurular kolay ve kısa sürede yanıtlanır beklemek zorunda kalmazsınız. Yıl kaybınız olmadan eğitiminize başlarsınız.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın